Blogg listad på Bloggtoppen.se kajsaruth -

Julafton 2013

Ett helt år har jag sett fram emot att få fira min favorithögtid i Sverige med älskade släkten. Även om jag är ofantligt tacksam för att jag fick uppleva amerikansk Jul, finns det inget som slår en klassisk, svensk jul á la familjen Andreasson! Årets Julafton visade sig bli helt perfekt, och tillsammans med mina kära åt jag julbord, lyssnade på julmusik, tog in julstämningen, delade ut julklappar och njöt av att spendera den mysigaste dagen på året med de som betyder mest. 
 
 

Kalas

För ett tag sedan var det mormors födelsedag, och för att fira det samlades vi allihopa hemma hos henne och åt en väldigt god middag!
 

Julavslutning

Idag samlades alla Rudebeckare i Hagakyrkan för att fira in jullovet och ha julavslutning. Vi fick lyssna på både tal och körsång, följt av fika i klassrummet. Många god-jul-kramar senare gick jag tillsammans med ett gäng kompisar och åt lunch på El Corazon. Vi satt många timmar och pratade innan vi fortsatte jakten på julklappar som vi snart gav upp och begav oss till da Matteo för en fika. Sammanfattningsvis var det en väldigt mysig julavslutningsdag!
 
 

Tradition efter tradition

I söndags var revyveckan officiellt sett över, och detta firade jag och några vänner med att gå till North American Sports Bar efter sista föreställningen. Men firandet var inte slut där, utan i måndags firade vi inofficiellt i form av revyfest. Kvällen började hos Mikaela med mat och drinkar och slutade oväntat nog hos Veronica där hela Rudebecks trängdes och dansade. Roligt var det i alla fall!
 
I går ägde ytterligare en av Rudebecks äldsta traditioner rum, den årliga Julfesten. Ettorna dansade, kören sjöng, bandet spelade, konferenciererna pussades, det bjöds på fika och samtliga hade det väldigt trevligt. Något trötta efter det konstanta firandet, tog vi in julstämningen och fäste uppmärksamheten på showen. Idag fortsatte vi väcka liv i julkänslan och jagade julklappar på stan, utan framgång. Och, för en gång skull, har jag ägnat kvällen åt något annat än skolarbete och istället gjort sådant som jag inte haft tid att göra på flera månader! 

Revyvecka

Hösten har galopperat förbi i en hastighet hög som aldrig förr. Och det menar jag när jag säger det! Inte ens förra hösten, som spenderades med att varje dag uppleva nya saker i Kalifornien, gick lika snabbt som den här hösten har. Vintern, och nästintill Julen, har kommit. Julmyst har jag dock gjort sedan länge, i form av julmusik, pepparkakor och julläsning. Dagens datum visar Lucia med stora bokstäver, och även om jag definitivt har märkt av luciafirandet, så har fokuset istället legat på något helt annat. Den gågna veckan har jag och restrerande årskurs 2 på Rudebecks nämligen jobbat på en revy som idag hade premiär. Det har krävts mycket planering och slit men idag fick vi till slut till allt, precis i tid för första föreställningen. Veckan har varit ansträngade och uttröttande, men samtidigt extremt rolig. Jag, som en del av centralkommittén, påbörjade arbetet för längesedan i form av strukturering av arbetet och åter planering, och det har varit roligt ända sedan dag ett! Jag har fått chansen att träffa många i min nya årskurs, med tanke på att jag precis började gå i skolan med dem efter utbytesåret. Idag var det premiär för årskurs 1, vilken följdes av hets i stora trappan i sann Rude-anda tills ettorna mjukats upp från att vara vettskrämda till att hetsa tillbaks.

RSS 2.0